torsdag 5. november 2009

"Husker dere ikke meg?" av Sophie Kinsella



Hovedpersonen Lexi våkner opp etter en bilulykke, med hukommelsestap. De siste tre årene av livet hennes er borte for henne – hun kan ikke huske noe av det som har skjedd. Det verste er at disse tre årene er det tydelig at hun har gjennomgått store forandringer i forhold til den personen hun kan huske at hun var.
Hun har slanket seg - hun spiser ikke karbohydrater lenger - trener jevnlig og har følgelig en super kropp. Håret er farget i en fancy nyanse, og tennene – som pleide å være uryddige og ga henne kallenavnet Steinbiten – er fikset på.
I tillegg er hun gift med Eric, en skikkelig rik kjekkas, og de bor i en fantastisk leilighet sammen. Der har hun en helt egen garderobe med klær, sko og annet tilbehør. En regelrett drømmetilværelse!
Men hvordan har hun klart å oppnå dette? Og hvorfor vil ikke venninnene hennes snakke med henne? Og er ekteskapet med Eric egentlig lykkelig?
Hun erfarer at ingen kan ha oppnådd slik suksess uten å ha forsaket en hel del…

Å få hukommelsestap er visstnok ikke så vanlig som man kan få inntrykk av når man leser bøker og ser film. Det er et yndet triks å benytte seg av for en forfatter eller filmskaper – det åpner for intriger og dramatikk, tullball og komiske misforståelser.

Dette er en helt OK underholdningsroman, med passelig dose romantikk og komikk, selv om plottet er nokså usannsynlig.

1 kommentar:

  1. Boka er en typisk Kinsella bok! Den var enkel, artig og med noen komiske situasjoner :) Den leses fort ut og er helt greit tidsfordriv!

    SvarSlett